Chirurgie estetica

Recomandari si noutati in domeniul chirurgiei estetice

Estetica neinvaziva consta in proceduri nechirurgicale ce tin de chirurgia plastica si estetica. Rezultatele au durata mai scurta si necesita periodic repetarea procedurii. La fel ca in cazul interventiilor chirurgicale, beneficiile sunt atat estetice, cat si de ordin psihic: mai multa incredere in sine, mai multa stare de bine si multumire personala.

Pacientii ideali in chirurgia estetica – invaziva sau neinvaziva – sunt persoane sanatoase, pozitive, bine informate, cooperante, cu asteptari realiste de la interventiile la care se supun de buna voie. Estetica nevinvaziva, ca si cea invaziva, este o alegere personala, pe care pacientul este bine sa o faca pentru sine, nu pentru a indeplini dorintele altcuiva sau pentru a se conforma unor idealuri de frumusete impuse din exterior.

Care este cea mai recomandabila interventie neinvaziva pentru a scapa de riduri?

Tratamentul ridurilor nu are o reteta universala. Botox, fillere sau PRP – toate ofera solutii impotriva ridurilor, si fiecare procedeu are avantajele, indicatiile si limitarile sale. In functie de localizarea ridurilor si de mecanismul principal care le produce, chirurgul estetician hotaraste care metoda de tratament este mai eficienta pentru a indeplini dorintele pacientei/pacientului. Frecvent, metodele trebuie combinate pentru un rezultat superior si cu o durata mai lunga.

Se foloseste anestezia in interventiile estetice neinvazive?

Chirurgul estetician va alege sau nu sa foloseasca anestezia, in functie de procedura, de localizarea zonei tratate, si – nu in ultimul rand – de optiunea pacientei. Unele proceduri pot fi mai dureroase (de exemplu conturarea buzelor), in alte situatii aplicarea unui unguent anestezic local ingreuneaza tratamentul. Unele fillere contin si anestezic, ceea ce limiteaza indicatia de anestezie. Oportunitatea anesteziei locale va fi discutata la consultatie.

Ce se va intampla daca nu voi mai dori sa repet interventia (injectie botox, fillere etc)?

Pentru mentinerea efectului interventiilor neinvazive este necesara repetarea procedurii la un interval de timp care difera in functie de substanta folosita, de zona tratata si de particularitatile anatomice ale pacientei/pacientului. Daca nu doriti sa repetati tratamentul, aspectul zonei tratate va reveni progresiv la cel de dinaintea primei interventii, evolutia ulterioara fiind cea naturala.

Am pleoapele lasate, dar mi-e frica de operatie, ce imi recomandati?

Surplusul de tesut nu poate fi modificat decat printr-o interventie chirurgicala, numita blefaroplastie. Nici o procedura estetica neinvaziva nu va reduce un eventual exces la nivelul pleoapelor si acest lucru trebuie stiut clar de catre pacient(a) inaintea interventiei. Totusi, anumite tratmente care vizeaza ascensionarea pozitiei sprancenei pot avea rezultatul unei relative diminuari de exces de tesut la nivelul pleoapei superioare. La pleoapa inferioara situatia este si mai dificila, singurele rezultate fiind cu tratamente care rejuveneaza pielea si pot masca partial surplusul tisular.

As vrea sa fac un lifting facial, dar mi-e frica de operatie. Am alternative mai putin dureroase la liftingul facial?

Pana la un moment, da. Fillerele de volum pot duce la ascensionarea/ridicarea tesuturilor spre pozitia lor initiala, cu imbunatatirea conturului facial si diminuarea ridurilor nazo-labiale (ridurile din jurul gurii). Fillerele clasice si/sau toxina botulinica pot completa in functie de situatie rezultatul volumizatoarelor. In alte situatii PRP sau diverse tratamente cu laser pot fi mai benefice.

Contraindicatii la estetica neinvaziva

Indiferent de varsta, pielea ta poate arata mereu tanara

Exista cateva contraindicatii universale: boli autoimune, inflamatii si infectii acute, afectiuni sau tratamente care cresc sangerarea, alergii anterioare la injectarea produsului.

La acestea se adauga si contraindicatii particulare fiecarui tip de procedura.

„Cred in medicina estetica si in chirurgia estetica, sunt domenii frumoase, grele, inovative si care ajuta femeile si din punct de vedere psihologic, atunci cand nu se simt bine si constientizeaza un defect major.”

Am cunoscut-o de curand si o admir si apreciez! Este un medic profesionist, tanar, care promite mult in cariera sa! In plus este o femeie tare draguta! Cu admiratie si respect!
Silvia Gherghel